Hvad er unit-systemet?

Unit-systemet er en smart måde at tilpasse størrelsen på dine væddemål til den mængde penge, du har sat af til at spille for. En unit – enhed – udgør en fast procentdel af dit samlede spillebeløb. Så når du får flere penge på kontoen, bliver din bets større – og når du taber, bliver dine bets tilsvarende mindre. Læs med her, og find ud af, hvad unit-systemet kan gøre for kontrollen med din pengebeholdning – samt hvordan det adskiller sig fra flat bet-systemet.

Unit-systemet sikrer, at du aldrig får foretaget en satsning på en enkelt kamp, som udgør for stor en procentdel af den samlede sum penge, som du har sat af til spil. Det gør den ved at konvertere dine bets til en fast procentdel af din samlede pengebeholdning.

unit systemet

Sådan fungerer unit-systemet

Unit-systemet går ud på, at du opdeler størrelsen på dine bets i nogle faste enheder. Hvor mange enheder, du så satser på det enkelte spil, afhænger af, hvor sikker du er på det udfald, du spiller på.

De fleste anvender et unit-system på 5 units, hvor hver unit svarer til 1 % af det samlede pengebeløb, du har afsat til at spille for. Eller 1 % af det beløb, du har stående på kontoen hos den enkelte bookmaker.

Derved er du sikker på, at du aldrig kommer til at satse mere på et enkelt spil, end de 5 % som er den generelle anbefaling af eksperterne.

Andre arbejder med et unit-system på 10 enheder. Her svarer hver unit til 0,5 % af din pengebeholdning.

Størrelsen på dine bets svarer til kontoens størrelse

Fidusen er, at værdien af en unit ændrer sig i takt med, at der kommer flere penge på kontoen, når du vinder – og færre, når du taber.

Så har du en tusse stående på kontoen, svarer en unit til 10 kroner. Vinduer du 400 kroner, så du har 1.400 på kontoen, vil værdien af en unit stige til 14 kroner. Men taber du 200 kroner på en række uheldige væddemål, falder værdien af en unit til 8 kroner.

Det er en smart og enkelt måde at håndtere de penge, som du spiller for.

Samtidig bliver det nemmere at udveksle forslag til bets med andre. For det beløb, du synes er småpenge, kan jo være et stort beløb for en anden spiller. Siger du i stedet, at du spiller 5 units på en skala fra 1 til 5, er det nemmere for en anden spiller at regne ud, hvad han har råd til at satse, hvis han følger dit tip.

Forskellen på flat bet systemet

En anden måde at håndtere dine penge på er at køre med et fast beløb på alle dine bets – uanset hvor meget du tror på det, og hvor stor din konto er.

Det er smart, hvis du ikke er så god til at vurdere de enkelte kampe, du spiller på. Samtidig er det enklere at håndtere, fordi du ikke først skal regne unit-værdien ud.

Men bruger du flat-betting, kan din konto hurtigere løbe tør for penge, hvis du render ind i en stime af uheldige væddemål, som du taber.

Hvad du vælger, er op til dig. Men med unit-systemet bliver det nemmere at sætte tæring efter næring – som det gamle ordsprog siger.