Halvgardering

Vil du gerne øge din chance for at vinde, kan du spille på en såkaldt halvgardering. Ofte er oddset dog væsentligt lavere, hvis du spiller på flere udfald af samme kamp. Derfor kan det være en fordel at spille hos to forskellige bookmakere, så du spiller på ét resultat hver sted frem for at spille på begge resultater samme sted.

I artiklen her kan du læse alt om halvgardering, og du kan benytte beregneren til at finde ud af, hvordan du bør fordele din indsats. 

Hvad er halvgardering?

Når det kommer til odds, betyder en halvgardering rigtignok at gardere sig halvt. Ja faktisk er der vel tale om at gardere sig 2/3. Du kan nemlig typisk oddse på resultat 1, X eller 2, men med en halvgardering oddser du på to ud af tre resultater; altså en sejr til det ene hold eller uafgjort. Du oddser altså enten på 1 og X eller på 2 og X. 

Halvgardering er en mulighed hos de fleste bookmakere. Du skal dog være opmærksom på, at når du laver en halvgardering på samme kupon, vil oddset blive lavere. Medmindre du laver dén finte at spille hos to forskellige bookmakere med hver sit resultat.

Spille hos flere bookmakere?

Du kan sagtens lave en halvgardering hos din favorit-bookmaker. I så fald vil begge resultater fremgå af samme kupon, og oddset vil være lavere.

Der er dog intet i vejen for at spille hos flere forskellige bookmakere. Det er en fordel, når du skal lave en halvgardering, fordi du kan spille til de faktiske odds, selvom du ønsker at spille på flere resultater, men det er også en fordel i andre henseender.

Faktisk er der tit forskel på, hvilke odds de forskellige bookmakere sætter på de samme kampe. Ved at være medlem flere steder, kan du fra kamp til kamp vælge dén bookmaker, der tilbyder det bedste odds på det resultat, du ønsker at spille på – uanset om der er tale om en halvgardering eller ej. 

Hvordan virker beregneren?

I beregneren nedenfor kan du indtaste de to odds, du gerne vil spille på i din halvgardering. Da oddset afhænger af bookmakeren, skal du naturligvis tage udgangspunkt i netop de odds, den/de ønskede bookmaker(e) har. 

Baseret på de to odds, udregnes en procentsats for hver af de to udfald. Procentsatsen afspejler din indsatsfordeling. 

Skal det være ekstra nemt, kan du også bare indtaste din samlede indsats med det samme, og så får du indsatsfordelingen i kroner frem for i procent. 

Eksempel:

Udfald A har et odds på 1,90

Udfald B har et odds på 2,50 

Indsatsfordelingen er derfor:

56,82% på udfald A

43,18% på udfald B

Din samlede indsats er på 500 kr. 

56,82% af 500 kr. = 284,09 kr.

43,18% af 500 kr. = 215,91 kr.

Du kan naturligvis frit runde op og ned, som det passer. 

Beregnerens begrænsning

Beregneren virker ud fra to opgivne odds. Såfremt et samlet odds bliver lavere ved at spille på en kupon med halvgardering, kan beregneren ikke bruges.

I så fald kan du overveje at spille på de to forskellige resultater hos to forskellige bookmakere. På den måde kan du også vælge de bookmakere, der tilbyder de højeste odds på hvert enkelt udfald.